fbpx

5 motive pentru care femeile pot evada cu brio de la un joc de room escape

La ce te gândești când auzi de joc de room escape?

Puzzle-uri, indicii, soluții, logică, atenție, tehnică?

Ai putea spune că asta e treabă pentru bărbați, iar femeile nu s-ar descurca așa de bine!

Dar nu e chiar așa. Femeile pot face multe lucruri pe care bărbații nu le pot face, iar știința (și viața de zi cu zi) ne demonstrează asta.

Domnișoarelor, doamnelor, fiindcă suntem la început de martie, iar primele zile ale primăverii vă sunt dedicate, noi vă dedicăm acest articol. Vom poveste despre 5 motive pentru care femeile pot evada cu brio de la un joc room escape. Vom include și partea suculentă-a, cele concluzii la care au ajuns oamenii de știință, care arată diferențele dintre femei și bărbați sau punctele forte pe care femeile le au, genetic vorbind.

Domnilor, acest articol e de interes și pentru voi. Vă va ajuta să înțelegeți mai bine femeile din viața voastră și să comunicați mai bine cu ele, indiferent de situație.

Notă: Nu facem din acest articol un manifest feminist și nici nu generalizăm. Știm că suntem cu toții diferiți și că nu toate descoperirile științifice de la omul cavernelor încoace ni se aplică. Așadar semnele de încruntare de pe frunte nu sunt necesare pentru lectura articolului (dar zâmbetele sunt binevenite).

De dragul simplității (și ca să nu exorcizăm plictiseala) nu vom insista pe cifre, statistici și detalii științifice care ne îndepărtează de la subiect.

Ce vom face?

Vom lua câte un fapt științific dovedit legat de femei și îl discutăm în contextul jocurilor de room escape.

  1. Femeile procesează informațiile și gândurile mai repede decât bărbații. De asemenea au vederea periferică și auzul mai bine dezvoltat. Asta înseamnă rapiditate și atenție la detalii.

Pentru un joc de room escape, jucat în echipă (2-6 persoane) aceste calități sunt neprețuite. De ce? În primul rând pentru că are miza timpului (60 de minute la dispoziție pentru a evada) și apoi se bazează pe atenția la micile indicii, la detaliile puzzle-urilor care imediat ce sunt înțelese te conduc la indiciul următor.

Dragi femei, curiozitatea și spiritul vostru de observație pot face minuni, indiferent de scenariul/nivelul de dificultate al jocului de room escape

  1. Hipocampul femeilor este mai dezvoltat decât al bărbaților

Această mică bucățică din creier este centrul memoriei, ceea ce înseamnă că femeile au o memorie foarte bună, de lungă durată. De aceea, vă puteți aminti în detaliu ce s-a întâmplat acum câțiva ani sau unde exact ați pus muștarul, în frigider.

La un joc de room escape, există puzzle-uri non liniare (se pot rezolva mai multe în același timp) și puzzle-uri la care trebuie să revii abia după ce ai rezolvat altele.

Memoria bună vă ajută să țineți minte ordinea indiciilor și să vedeți legătura dintre ele mai ușor.

  1. Creierul bărbaților este mai mare decât al femeilor, dar anumite părți cerebrale sunt mai dezvoltate la femei.

De exemplu: Lobul prefrontal, sistemul limbic și cantitatea de materie cenușie din anumite zone sunt mai dezvoltate.

Asta se traduce printr-o comunicare excelentă, empatie, abilitate bună de a lua decizii , controlul impulsurilor emoționale și ușurința de a verbaliza gândurile (chiar s-a demonstrat că femeile gândesc cel mai bine cu voce tare).

Ca o picanterie: Cele mai mari scoruri din istorie obținute la testele de IQ sunt obținute de femei.

Cum sunt de folos aceste super puteri la un joc de room escape?

Le spunem mereu echipelor care ne vizitează la The Dungeon că secretul constă în comunicare și munca de echipă.

Toate abilitățile de mai sus vă permit dragi femei să comunicați continuu, să empatizați cu echipa atunci când se blochează într-un puzzle dificil și să cooperați mai mult decât să puneți accent pe competiție. Asta face ca evadarea în timpul stabilit să nu mai fie o problemă.

  1. Multitasking

Nu este un secret că femeile pot să facă (foarte bine chiar) mai multe lucruri în același timp, timp ce abordarea bărbaților e mai liniară (câte un lucru pe rând)

Această abilitate este foarte utilă mai ales în cazul jocurilor de room escape mai dificile, cu puzzle-uri non liniare (în cazul The Dungeon, The Bunker este un astfel de joc)

  1. Organizare

Preistoria ne arată de ce femeile au talent organizatoric. În timp ce bărbații erau la vânătoare de dinozauri (și alte bunătățuri) ele stăteau în peșteră cu copiii și aveau grije de toate. Astfel femeile au dobândit treptat priceperea de a gestiona mai multe lucruri deodată, de a înțelege importanța lor și de a le rândui în funcție de prioritate.

La un joc de room escape, organizarea este o mină de aur! O abordare haotică consumă timpul și vă aduce acel nedorit apel din partea Game-Master-ului: Mai aveți 5 minute.

Bonus: O altă superputere: Intuiția!

Domnișoarelor și doamnelor acesta esta darul vostru pe care nimeni nu vi-l poate lua. Datorită naturii emoționale mai dezvoltate intuiția voastră funcționează excelent de la sine. Este acel al 6-lea simț care vă spune de exemplu că nu acesta este codul corect care deschide un lacăt sau ordinea în care se așează piesele într-un puzzle.

Domnilor, intuiția femeilor nu trebuie supraanalizată. Mai ales la un joc de room escape luați-o ca atare și acordați-le încredere femeilor din echipa voastră. Vă veți bucura că ați făcut-o!

Ar mai fi multe lucruri de spus despre punctele forte ale femeilor și diferențele dintre femei-bărbați, dar acestea sunt suficient pentru ca voi să evadați cu brio și să vă bucurați din plin de un joc de room escape!

Dacă știți și alte curiozități științifice/sau din experiența directa pe tema aceasta, scrieți-ne un comentariu la articol. Ne-am bucura să aflăm mai multe! 🙂

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO