Warning: The URL http://boxyupdates.com/get/?action=get_metadata&slug=booked&checking_for_updates=1&installed_version=2.4.3 does not point to a valid plugin metadata file. HTTP response code is 409 (expected: 200) in /var/www/html/thedungeon/wp-content/plugins/booked/includes/updates/plugin-update-checker.php on line 245
5 Escape Room Facts - The Dungeon

5 Escape Room Facts

Industria jocurilor de escape room este uriașă, devenind foarte populare, dar există încă mulți oameni care nu știu prea multe despre ele. Așadar, am unit cele mai bune 5 adevăruri distractive despre camerele de evadare pentru a afla cât mai multe adevăruri.

Jocurile de escape room provin dintr-un joc video!

S-ar putea să vă surprindă să aflați acest lucru, dar conceptul de escape room vine, de fapt, dintr-un joc video! Jocul se numea Crimson Rush și a fost creat în 2004 de Toshimitsu Takagi. În jocul video ești prins într-o cameră de culoare roșie și trebuie să rezolvi o serie de indicii, 23 în total, pentru a scăpa!

Inspirat de acest joc, primul escape room a fost deschis în 2007 în Japonia. A fost creat de Takao Kato și construit de compania SCRAP.

Există peste 50.000 de jocuri de escape room în lume!

Începând din 2007, industria jocurilor de escape room a decolat cu adevărat și este în continuă expansiune. Acum este o industrie uriașă! În 2016 s-a estimat că existau 3.000 de camere de evadare în întreaga lume, acest lucru a crescut rapid în doar câțiva ani, iar în noiembrie 2019, s-a estimat că există peste 50.000 de camere de evadare în întreaga lume! (P.S puteți găsii un astfel de joc chiar și în Cluj la The Dungeon)

Cele mai populare teme sunt cele cu închisori, zombii sau jafuri!

Cu un număr atât de mare de jocuri de escape room, există sute de teme diferite de camere din care să alegeți. Deși dintre aceste trei teme par să iasă în evidență ca fiind cele mai populare în rândul jucătorilor: depășind paznicii și evadând din închisoare, găsirea remediului pentru jefuirea unei bănci fără nici o repercusiune!

 Se pare că acestea sunt cele mai populare, deoarece sunt o reflectare a emisiunilor TV și a filmelor populare. Și să fim sinceri… tuturor ne-ar plăcea să evadăm dintr-o închisoare sau să jefuim o bancă fără consecințe!

Cel mai lung joc de escape room durează 3 ore, iar cel mai puțin 5 minute!

În general, camerele de evadare tind să dureze în jur de o oră, acesta fiind și timpul nostru de evadare din Cluj – vă oferim o numărătoare inversă palpitantă de 60 de minute pentru a evada.

Cea mai lungă cameră de evadare din lume este „Proiectul Paradox” din Grecia și poate dura până la 3 ore pentru a fi finalizat! Pe de altă parte, cel mai scurt joc durează doar 5 minute! Este „The Chamber” și face parte dintr-o casă pop-up bântuită de Halloween numită Evidence of Evil din Connecticut, SUA.

Jocurile de escape room sunt fabricate cu un singur scop!

Oricât de amuzante și palpitante sunt jocurile de escape room, ele au un scop mai mare, care este benefic pentru jucători. Sunt concepute special pentru a vă construi și testa capacitățile de lucru în echipă!

Există prea multe indicii într-o cameră de evadare pentru ca un jucător să le rezolve singur, iar unele puzzle-uri necesită fizic mai mulți oameni. Prin urmare, jocurile de evadare necesită abilități bune de lucru în echipă și de comunicare pentru a le învinge. Acesta este motivul pentru care camerele de evadare sunt atât de populare pentru evenimentele de team building, companiile își aduc angajații la joacă și pleacă cu un nou nivel de cooperare ca o echipă, pe care sperăm că o vor duce înapoi la birou cu ei.

Acum că ai acumulat mai multe cunoștințe legate de jocurile de escape room, rezervă una din camerele noastre și impresionează-ți prietenii!

Articol scris de Rațiu George Andrei

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO