fbpx

Tu ce tip de jucător ești?

Jocurile de escape room au cucerit milioane de inimi in toată lumea. Pasionații și curioșii, deopotrivă, abia așteaptă noi experiențe pe care să le testeze alături de prieteni, colegi sau familie. Iar unii dintre ei formează echipe solide, cu care participă la toate jocurile. Asta fiindcă se bazează pe atuurile coechipierilor lor. Știu că pot conta pe ei și că fiecare membru al echipei posedă anumite abilități fără de care nu s-ar descurca. 

ÃŽn funcție de tipul de inteligență pe care fiecare îl ai, vei fi mai atras de rezolvarea unui anumit tip de puzzle. Unii sunt adevarați Sherlock Holmes și observă fiecare detaliu (chiar și acolo unde nu sunt indicii). Alții au o gândire outside the box și rezolvă puzzle-uri în moduri cu totul creative. Pentru persoanele cu gândire logică, au sens jocurile care implică matematica sau coduri de descifrat. Iar pentru cei cu inteligență kinestezică, mecanismele și obiectele pe care trebuie să le atingă sau manevreze, fac tot deliciul misiunii. 

Una dintre plăcerile jobului de Game Master, este aceea de a observa jucătorii și cum reacționează aceștia în fața provocărilor. Experiența ne-a învățat că există anumite tipologii de jucători care ne calcă pragul. Ne putem da cu ușurință seama de la început dacă o echipă va evada sau nu, în funcție de coechipierii acesteia și chiar dinainte de a intra în joc. ÃŽnsă în cele mai multe cazuri, cum decurg primele 15 minute sunt decisive pentru succesul jocului. 

Mai jos am compilat toate cunoștințele noastre despre jucătorii care ne trec pragul și i-am descris cât am putut de bine. Dacă ai jucat deja un escape room, cu siguranță te vei regăsi în cel puțin o categorie. Dacă nu, sperăm ca articolul să te facă curios și să testezi cu prima ocazie teoria, pentru că în practică e posibil să te comporți cu totul diferit.

Calculatorul 

Atunci când te lovesc ideile, tu nu vezi stele verzi, vezi cifre. Ecuatii, secvențe de numere, simboluri? Toate fac sens in mintea ta. ÃŽți plac jocurile logice și nu îți place să lași totul în seama norocului. Ești genul de jucător care nu cere indicii imediat ce se poticnește, fiindcă îți plac provocările și cauți să le rezolvi fără ajutor. Te atrag cifrele și de obicei pierzi minute în șir testând o idee, chiar dacă nu e cea bună. Nu gândi prea complicat și încearcă să alternezi ideile. ÃŽn acest fel, vei fi salvatorul echipei!

Hackerul

Situația pare fără ieșire? Tu vii imediat cu o soluție ingenioasă. Fie că vei ajunge să scoți indicii din locuri greu de ajuns (a se citi, ”interzise”) sau vei sta lângă lacătul acela cu cifru până ce nimerești combinația, coechipierii tăi se pot baza pe tine. Nu ești cel mai bun prieten al Game Masterului, pentru că de obicei nu respecți reguli, dar vei fi apreciat dacă vei găsi o soluție inedită. Atenție să nu strici farmecul jocului. Cu cât vei rezolva mai multe jocuri fără să utilizezi indiciile din cameră, cu atât crește frustrarea. Asta pentru că veți sări peste puzzle-uri iar la final Game Masterul va trebui să vă explice ce ați ratat. Sfatul nostru: Distrează-te, cu siguranță norocul stă de partea ta!

Leader-ul

Vrei sa te asiguri că misiunea este indeplinită și nimeni nu pierde nici un minut din timpul prețios. ÃŽți organizezi echipa, faci strategia de joc și te aștepți ca fiecare să raporteze ce a găsit sau ce a rezolvat. Te implici in rezolvarea fiecărui puzzle, doar nu vrei să pierzi nimic. Delegi sarcinile și privești satisfăcut cum ideile tale prind viață. Cu un leader în echipă, jocul pare întotdeauna câștigat. ÃŽnsă mare atenție la partea de comunicare. Trebuie să iei in calcul și ideile celorlalți, nu doar ale tale. Orice idee poate fi cea salvatoare!

Scaredy cat (Speriosul)

Nu ești sigur dacă jocul de escape room e safe pentru tine sau dacă vei rămâne pe veci închis acolo (Muhahaha!). Așadar, prima întrebare pusă Game Masterului este dacă mai e cineva cu voi în încăpere sau ce se întâmplă o dată ce jocul se termină. Prietenii știu că ești sperios, așadar vor face tot posibilul să îți provoace mici senzații tari în timpul jocului. Nu te teme! De obicei, tu ești genul de jucător care se distrează cel mai tare în timpul jocului și cel mai încântat de experiență la finalul ei. O dată ce vei scăpa de frica de atac de panică, totul începe să capete sens și vei fi de mare ajutor echipei tale. Felicitări pentru că ieși din zona de confort!

Comunicatorul

ÃŽți place să fii la curent cu tot ce se întâmplă și să comunici cu toată lumea. Nu te pierzi cu firea atunci când rămâneți fără indicii, ci evaluezi situația și vii cu soluții. Ești ordonat, ai toate indiciile trecute pe foaie, iar cele folosite sunt deja puse deoparte. ÃŽți place să fii cel care apasă butonul de la walkie-talkie sau interfon și să comunici progresul echipei, tale Game Masterului. Nu uita, echipa e urmărită video, deci nu e cazul să ne spui ce ați rezolvat la fiecare pas. Cere indicii doar când ați ajuns cu ideile la fundul sacului și nu mai e cale de scăpare. ÃŽn rest, distracția e garantată și suntem siguri că vei profita la maxim!

Perfectionistul

ÃŽți place să faci totul singur și fără ajutor. De obicei, expui asta de la inceput și îi ceri Game Masterului să nu îți dea indicii în timpul jocului. Asta s-ar putea să nu fie în acord cu toți membrii echipei, unii mai novice decât tine. Ai venit pentru a sparge recordul, nu pentru experiența în sine. Vrei să știi care e cel mai scurt timp de rezolvare al jocului, rata de succes a echipelor și pentru tine e clar tot ce ai de făcut.  Ești sigur că norocul e de partea ta și vei face orice ca echipa ta să evadeze la timp.

Albinuța

Ești genul de jucător care ajută pe toată lumea și se implică în rezolvarea fiecărui puzzle. Curios din fire, nu vrei să îți scape nimic. Observi detalii și lansezi idei, pe care ceilalți le încearcă. Sari din puzzle în puzzle și dacă o idee nu e bună, treci la următoarea. Asta poate fi un atu excelent, nu e cazul să pierzi timpul cu pistele false. ÃŽnsă câteodată e bine să te ocupi de un lucru până îl duci la bun sfârșit. ÃŽn acest fel, nu lași baltă un puzzle doar fiindcă ai impresia că rezolvarea nu e bună, iar colegii tăi se pot baza pe  tine. Odată rezolvat, poți trece la următorul și astfel vei culege dulcea victorie!

Maestrul

Ai mintea ageră, observi fiecare detaliu și faci repede conexiuni între indiciile găsite. Știi exact ce trebuie să faci și asta fiindcă probabil îți plac jocurile în general sau ai hobby-uri care îți antrenează mușchiul minții. Toate ideile îți vin natural, fără prea mult efort și nu tinzi să supraanalizezi situația. Joci pentru că vrei să evadezi din cotidian și îți plac situațiile noi. Alături de colegii potriviți, alcătuiți o echipa fantastică, care e posibil să bată recordul camerei. Jocul de escape room îți vine ca o mănușă și cu siguranță vei reveni ca să încerci următoarea experiență.

Novicele

Nu știi exact ce trebuie să faci sau dacă o să îți placă jocul. La început, tinzi să stai mai deoparte și să observi ce fac ceilalți. Atunci când decizi să te implici, e foarte fain pentru echipă pentru că ai talentul de a găsi multe obiecte, numere sau indicii. Chiar dacă nu știi exact cum se folosesc sau ce rol vor avea, tu ții inventarul și vei știi exact ce indicii s-au folosit până în momentul respectiv. Ai un ochi format pentru detalii și poți veni cu idei ”outside the box”. Cu puțină comunicare, vei fi cu siguranță un atu pentru echipă!

Gânduri de final

Sperăm că ți-am trezit și mai mult interesul pentru jocurile de escape room și că te-ai regăsit în cel puțin o categorie. Dacă ți-a placut articolul, lasă-ne un emoji și provoacă-i și pe prietenii tăi să descopere mai multe despre ei. Tu ce tip de jucător ești? Abia așteptăm să afăm mai multe în comentarii.

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO